Zogenaamde krassen, extra verzekeringen of een torenhoge rekening bij thuiskomst. Nederlanders op vakantie lopen nog steeds tegen veel problemen aan als ze een auto huren, ondanks dat de verhuursector jaren geleden al beterschap beloofde.
Tips: zo voorkom je dat je wordt opgelicht:
Bij het afhalen: loop goed om de auto heen, fotografeer alle eventuele schade, maak ook van de binnenkant foto’s.
Schrijf eventuele schade, krassen en deuken op het verhuurformulier en laat de verhuurder ook tekenen.
Als je de auto inlevert, gooi de sleutel dan niet in een bus. Zorg ervoor dat er iemand van het bedrijf aanwezig is die kan tekenen voor het in ontvangst nemen van de auto.
Neem bewijs mee naar huis dat het verhuurbedrijf akkoord is gegaan met de ingeleverde auto. Laat het verhuurbedrijf een formulier tekenen waarin zij verklaren dat er geen schade is geconstateerd.
Neem de tijd voor het huren van een auto, ook als je op een vliegveld staat. Oplichters maken gebruik van het feit dat je weinig tijd hebt, het vliegtuig moet halen of vermoeid bent. Trek je daar niets van aan.
Als je een auto inclusief verzekering via een tussenpersoon boekt, wees je er dan van bewust dat je bij de verhuurder misschien nog een verzekering moet afsluiten. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat de tussenpersoon een voucher levert waarop duidelijk staat dat een extra verzekering niet nodig is. Mocht het verhuurbedrijf dan moeilijk doen, dan adviseert de ECC om direct contact op te nemen met de tussenpersoon. Neem dus niet zomaar een extra verzekering.
Check of de tank vol moet zijn met inleveren. Dat is bijna altijd zo. Zorg er ook echt voor dat de tank vol is, anders kunnen verhuurbedrijven tientallen euro’s extra rekenen.
Schrijft de autoverhuurder een bedrag voor schade af, zonder voldoende onderbouwend bewijs te leveren? Dan kunnen de consumenten een betwistingsprocedure/chargeback starten bij de creditcardmaatschappij. Deze kan de betaling dan on hold zetten of eventueel terugdraaien zodat in de tussentijd de zaak verder kan worden opgehelderd.
(bron: RTL nieuws)